Промоции

Знаете ли как Ви влияят ниските нива на Витамин D?

Липсата на витамин D в зимните месеци с малко слънцегреене може да доведе до чести инфекции при децата и до умора и депресия при възрастните!

 

Различни проучвания през последните години показват, че изненадващо голям брой хора в света имат дефицит на витамин D. Това се отнася и за България. Ползите, важността и необходимостта от витамин D е известна на голяма част от обществото. Обикновено той се свързва с функцията му да усвоява калция в организма, което спомага за здравината на костите. Все повече проучвания доказват връзката му с по-сериозни заболявания като рак, диабет, сърдечна недостатъчност, автоимунни заболявания и дори го свързват с обществено значимия проблем  – затлъстяването. Доказано е че деца с добри нива на витамин D боледуват по-малко от грип, настинка и други вирусни и бактериални инфекции на дихателните пътища. Причината е, че той действа като хормон, който регулира активността на повече от 200 гена!

През месеците Януари и Февруари създаваме пакет “Зима”  включващ изследване на серумните нива на Витамин D и калций на пакетна цена 18 лв вместо за 25 лв.

При желание от страна на пациента можем да направим пълни изследвания на голямо количество хормони и витамини в човешкото тяло за цялостен скрининг на Вашето здраве!

Можете да прочете повече за важността на Витамин D от нашата статия:

Значението на Витамин D и защо е важно да се изследвате

Бъдете отговорни!
Изберете най – доброто за Вашето здраве!

Share Button