Наркотични вещества в урината

Цена: 23 лв.

Условия и изисквания: Пациентът трябва да даде урина за изследването.

Материал за изследване: Урина

 

Изследванията за откриване на наркотични вещества стават особено търсени поради нарастването на броя на младежите, които употребяват наркотици. След приема на наркотик той се абсорбира бързо от организма, както се абсорбират приетите храни, а след няколко часа в урината вече се откриват първите следи от този наркотик.

Продуктите от метаболизма на наркотиците се отделят и при изследвания се установяват в урината за по-дълъг период, отколкото могат да се установят в кръвта. Затова изследването на урина за наличие на наркотични вещества е за предпочитане.

С това изследване могат да се установят следи от най-често приеманите наркотични вещества: кокаин, екстази, амфетамини, метамфетамини, марихуана, морфин. Изследването може да се проведе с установяване на наличие или отсъствие на следи от тези наркотици с една и съща проба от урина.

Важно е да потърсите съвет от лекар за подходящото време, в което да се вземе пробата, тъй като скоростта на отделяне на следи от наркотици в урината зависи от това, как се приема наркотикът, дали пациентът е с наднормено тегло, дали приема и други лекарства, тъй като антибиотиците, както и примът на определени лекарства, могат да се отразят на резултатите.

Share Button